Naše prázdninové novinky rozpálené mango a rozpálený ananas se staly velmi oblíbené, našlo se však dost zákazníků, kteří by uvítali větší pal. Rozhodl jsem se, že než vybírat, kterou z nich přiostřím, že vyrobím úplně novou, která bude z více druhů tropického ovoce. Po několika pokusech jsem vyrobil omáčku, kterou nyní vidíte. ŽHAVÉ TROPY jsou směsí papáji, manga a ananasu, kdy pal jim dodává slušná porce Caroliny Reaper, doladěná ovocností Fatali papriček. Směsi koření vévodí muškátový květ, kardamon a zázvor, jako vždy s trochou Italského vinného octa a třtinového cukru Demerara pro správné vyvážení pouze v malém množství, aby byla co nejvíce zachována přirozená chuť ovoce.
Tato omáčka je mou první "směskou" základu a její chuť je nevšední, tajemná a zároveň výbušná.Po prvním ochutnání zaujme nejspíše málokoho, ale po pár minutách se přistihnete, že si v puse stále hrajete s jazykem a hledáte co to vlastně je za chuť a budete chtít zkusit znovu, potom zase a zase. Je to jako když pijete běžnou whisky a najednou Vám někdo nalije těžký single malt ze Skotských vřesovišť. Vaše chuťové buňky budou v šoku, zkřiví se Vám pusa a budete ji chtít vyplivnout, po pár minutách však tu zvláštní chuť rašeliny a těžkých dřev bude toužit zkusit znovu a už Vás to nepustí. Stejné jsou i ŽHAVÉ TROPY. Nevšední chuť, která Vás pohltí. Tuto omáčku buď budete nenávidět, nebo milovat.
obsah 200ml
pálivost 5/5