Tato omáčka vznikla vlastně na objednávku speciálně pro manželky našich přátel, pro které jiné naše omáčky již nebyly pro svou pálivost konzumovatelné. Pro svou svěží a plnou chuť se pak stala oblíbenou i mezi milovníky právě těch silnějších omáček, kteří ji používají místo kečupu.
Jak se na "dámskou omáčku sluší" je výrazně aromatická, díky použití skořice a kardamonu. Jelikož naše omáčky nezahušťujeme, jsou rajčata vařena tak dlouho, až omáčka dosáhne patřičné konzistence. Na výrobu jedné lahvičky je potřeba cca 380g rajčat až 30g Cayenských papriček.. Směs rajčat a papriček je solena prémiovou růžovou himalájskou solí a kořeněna česnekem, římským kmínem, koriandrem, zázvorem, bazalkou a již zmíněnou skořicí a kardamonem. Je doslazena nerafinovaným třtinovým cukrem Demerara a jemně zastříknuta prvotřídním italským vinným octem.
Pro svou chuť a vůni se hodí hlavně k těstovinám, do salátů, na pizzu i ke grilovanému masu a zelenině.
obsah 200ml
pálivost 1/5