Bhut Jolokia v rajčeti

Tato omáčka obsahuje "miliónové" papričky Bhut Jolokia, které si sami pěstujeme v Hlučíně. Je výrazně aromatická, díky použití větší dávky skořice a kardamonu. Jelikož naše omáčky nezahušťujeme, jsou rajčata vařena tak dlouho, až omáčka dosáhne patřičné konzistence, což někdy může být až 13 hodin. Na výrobu jedné lahvičky je potřeba cca 400g rajčat. Směs rajčat a papriček je solena prémiovou růžovou himalájskou solí a kořeněna česnekem, římským kmínem, koriandrem, zázvorem, bazalkou a již zmíněnou skořicí a kardamonem. Je doslazena nerafinovaným třtinovým cukrem Demerara a jemně zastříknuta prvotřídním italským vinným octem.

Pro svou chuť a vůni se hodí hlavně k těstovinám, do salátů, na pizzu i ke grilovanému masu a zelenině.

obsah 200ml

pálivost 3/5

159,00 Kč