Barbecue s ananasem a brusinkami

Vyprodáno obsahuje single malt whisky

Tuto BBQ omáčku jsem vyvíjel po dvě sezóny, než byla dokonalá. A proč to trvalo tak dlouho? Běžně se BBQ omáčky vyrábí smícháním rajčatového protlaku se sójovou omáčkou, přidáním koření, chilli, cukru, octu a tekutého kouře.V našich omáčkách jsou základní složkou čerstvá rajčata, konkrétně ze slovenských termálních lázní Podhajská, které ručně třídíme, pasírujeme a na mírném ohni z nich vyvařujeme všechnu vodu. Dále přidáváme ananas a z vánočních speciálů osvědčené svěží brusinky. Samozřejmostí je použití červené cibule, česneku, černého pepře, kmínu a nečekaně kurkumy s dnes tolik módním medvědím česnekem. Nejvíce času jsem věnoval cukru a octu. Zkoušel jsem melasu, javorový, agávový, nebo datlový sirup, kokosový, palmový a třtinový cukr a různé jejich kombinace. Nakonec jsem se po mnoha pokusech vrátil na začátek a použil třtinový cukr Demerara, který používám i do dalších omáček (spousta lidí tvrdí, že mám svůj rukopis, řekl bych, že je možno ho hledat právě zde, v charakteristické chuti tohoto cukru). Ocet byl použit jablečný v kombinaci s Balsamicem z Modeny. "Třešničkou na dortu" je použití uzené mořské soli Maldon, kterou používají i kuchařští mágové Jamie Oliver, Gordon Ramsay nebo Nigella Lawson a dokonce je oficiálním dodavatelem mořské soli pro britskou královskou rodinu. Poslední složkou, která spolu s uzenou solí dodává omáčce chuť a jemnou vůni zauzení je použití single malt skotské whisky z ostrova Islay Laphroaig 10 y.o., kterou jsem zvolil po poradě s kolegy, zákazníky a díky studiu encyklopedie whisky.Všechny tyto ingredience tvoří jeden harmonický celek, krásně jemně vonící dubovým kouřem, rajčaty a kořením.Famózní na grilované maso - jak jinak?

obsah 185ml

pálivost 1/5

179,00 Kč
Please select variants first