Žhavá Pitahaya - omáčka jakou svět ještě neviděl

25.06.2018 15:53

S čím dál větší oblibou exotických omáček jsme se rozhodli vyrobit něco extra, něco, co nikdo nevyrábí, aspoň o žádné omáčce z tohoto ovoce nevíme.

Piathaya, také známá jako Dračí ovoce jsou vlastně jedlé plody kaktusu pokryté podlouhlými šupinami pocházejí ze Střední Ameriky. Rostlině milující horké suché tropické klima se daří především v Nikaragui, Číně, Vietnamu, Mexiku a v Izraeli. Pod atraktivní slupkou se skrývá dužnina, jejíž chuť se dá přirovnat k vodnímu melounu, někteří ji připodobňují také k angreštu. Toto ovoce jsme doplnili našimi oblíbenými papričkami Bhut Jolokia a Habanero, sladili ho s kořením a Himalájskou růžovou solí, třtinovým cukrem Demerara a jemně zastříkli velejemným Italským vinným octem. Vznikla omáčka velmi výrazné chuti a pálivosti vhodná do ovocných salátů, na palačinky, zmrzlinu, ale i na bílé maso a mořské plody.

 

 

Zpět